Kevin søkte læreplass - Østfold fylkeskommune internettportal
 

Kevin søkte læreplass

Kevin Pettersen

- Jeg kastet meg ut i det, og det gikk fint, sa Kevin Pettersen. Han var fornøyd med sitt første intervju på "Østfolds største jobbintervju". Sammen med 1100 medelever "Speed-datet" han bedrifter i jakten på læreplass.

Til daglig er Kevin elev på Halden videregående skole. Han startet intervjurunden hos bedriften Kias profilering, før ferden gikk videre til Nortura. Med nypusset CV var Kevins mål for dagen en læreplass innen industriteknologi. 

- Det er for mange som står uten læreplass. Derfor jobber vi stadig med å få flere bedrifter til å ta inn lærlinger. Østfolds største jobbintervju er en viktig møteplass for ungdommer som søker læreplass og bedrifter. Vi tror arrangementet kan være en sentral brikke i arbeidet med å sikre læreplass til alle, sa Elin Tvete, leder av fylkeskommunens opplæringskomite.

Engasjement er viktig

Gutt og mann håndhilser

Til tider var det lange køer hos Petter Husvik i Caverion. Det var tydelig at mange var interessert i lærlingplass hos totalentrepenørfirmaet. - Vi har hatt over 50 intervjuer, så det har vært ganske hektisk, oppsummerte Husvik.

- Vi skal ha mange lærlinger i ulike fag, så nå oppfordrer vi ungdommene til å søke, sier Husvik. Sammen med kollega Jan Erik Schrøder hadde han noen konkrete tips til søkerne. - Vis at du er engasjert! Selvfølgelig må du ha fagkunnskapen, men ved siden av det er engasjement noe av det viktigste for oss. Det er også en fordel at du gjør deg kjent med den bedriften du søker hos, for eksempel via firmaets nettside, var to klare råd.

Ved siden av ønsket om å skaffe lærlinger så Schrøder og Husvik også arrangementet som en fin anledning til å markedsførre bedriften. - Dette er en unik mulighet til å presentere oss for nye potensielle arbeidstakere. 

Beste praksis!

- Dette er hva jeg vil kalle "beste prakis". En slik samling burde vært gjort i flere fylker, sa Kai Wiborg fra Meny-kjeden. Han er ansvarlig for butikkkjedens lærlingsatsing. Wiborg var godt fornøyd med dagen, men hadde gjerne ønsket seg flere søkere. - Jeg har intervjuet omtrent 15 ungdommer, og det har vært mange gode søkere. Det er flere av disse som vil få tilbud om læreplass hos oss, sa Wiborg.

Fatlum Rama søker jobb hos Kai Viborg på Meny

Fatlum Rama  (til høyre) var en av søkerne på lærlingplass hos Kai Wiborg på Meny.

Giena Tanilon står på stand for LO Østfold

For to år siden fikk Giena Tanilon læreplass på kontoret til LO Østfold via "Østfolds største jobbintervju". I dag var hun på plass igjen, men i en ny rolle. Nå var det Giena som skulle verve ny lærling.

- Jeg har lært mye de to årene jeg har vært lærling og hatt det kjempehyggelig. LO Østfold er en flott arbeidsplass, forteller Giena. Til sommeren skal hun ta fagprøven i kontorfaget, og hun oppfordrer flere til å søke kontor og administrasjon.

Over 1100 elever var tilstede på Inspiria
Da var til tider trangt om plassen da over 1100 elever og nesten 120 bedrifter skulle møte hverandre på Inspiria Science Center.
Kokk serverer drikke
Mat og drikke er også viktig. Serveringen var det Glemmen videregående skole som sto for.
To damer intervjuer lærling

Caroline Bakke og Anita Diana Johansen fra Glemmen videregående skole søkte etter ny kontorlærling. Susann Grande var en av flere som ble intervjuet.

 Fire jenter runt spiseborg
Ikke alle elevene var ute etter å skaffe seg læreplass, men benyttet anledningen til å trene seg på jobbintervjuer.

Foto: Jarle Brynhildsen, Arne Glomdal og Kristin Josefsen

Sist oppdatert: 17.03.2016 Kristin Hermansen Josefsen